Kunnen kippen tegen kou?
Kippen zijn actieve dieren en staan er ook om bekend om ook gewoon in de regen op zoek te gaan naar wormen. Maar hoe zit dat nu wanneer het een langere tijd vriest? Kunnen kippen tegen goed tegen de kou of moet je ze toch echt even een handje helpen?
Kunnen kippen goed tegen kou?
Kippen kunnen goed tegen de kou, maar er zijn wel enkele belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden.
- Zorg goed voor een droog en tochtvrij (nacht)hok waar ze altijd in kunnen schuilen
- Gebruik een dikke laag bodembedekking in de legnesten en op de grond, zoals houtvezel en hooi
- Zorg voor voldoende vers water en dat dit niet kan bevriezen
Gebruik liever geen stro in je kippenhokken
Het gebruiken van stro is natuurlijk altijd mogelijk, maar kan voor enkele problemen zorgen. Het grootste probleem is bloedluis, want bloedluizen kunnen zich makkelijk nestelen in het holle stro. Je zult nu vast denken, bloedluizen? In de winter? Jazeker, ook met lage temperaturen zijn bloedluizen actief. Dus wil je toch graag stro gebruiken? Ververs dit dan het liefst dagelijks. Controleer ook regelmatig je (nacht)hokken en kippen ’s avonds op bloedluis en veerluis.
Handje helpen door een warmtelamp op te hangen?
Je zou denken dat een warmtelamp op hangen in het (nacht)hok de perfecte oplossing zou zijn. Helaas is niets minder waar, als je kippen dan toch naar buiten gaan is het temperatuurverschil te groot. Dit verlaagt de weerstand en hierdoor worden ze sneller ziek.
Je kippen een handje helpen wanneer het vriest
Heb je hulp nodig?
Weet je het even niet meer en heb je vragen over de verzorging van je kippen in de kou? Laat hieronder een bericht achter en we zullen zo snel mogelijk reageren.