verveling voorkomen bij kippen tegen verenpikken
Glenn
1 min
0

Hoe voorkom ik verveling bij mijn kippen?

1 min
0

Kippen scharrelen het liefst de hele dag rond. Het zit in de aard van de kip om de hele dan naar voedsel te zoeken. Ze scharrelen graag onder struiken of tussen bladeren en dat levert een grote variatie in voedsel op. Daarnaast heeft een kip afleiding nodig om zo de pikorde stabiel te houden. Kippen die in een ren worden gehouden, zonder dat ze iets te doen hebben en zich gaan vervelen, richten de aandacht op elkaar. Dit kan ongewenst gedrag zoals verenpikken veroorzaken. De mogelijkheid om te scharrelen is daarom nodig om je kip gezond te houden.

Hoe voorkom ik verveling bij mijn kippen?

Zorg voor leuke uitdagingen in de ren. We zetten wat ideeën voor je op een rijtje:


  • Strooi regelmatig wat scharrelgraan of groenvoer in de ren. Verspreid dit een beetje, zodat ze lekker kunnen scharrelen. Zorg er wel voor dat er geen restjes blijven liggen om schimmel te voorkomen.
  • Kippen zoeken graag naar steentjes om te zorgen dat de spijsvertering goed werkt. Ook pikmix is een fijne verrijking die ook meteen goed is voor de gezondheid van je kip.
  • Verwen je kippen met een graszode in de ren. Hier kunnen ze lekker in pikken.
  • Plant struiken waar, niet giftige, besjes aan groeien. Bramen zijn daar een goed voorbeeld van.
  • Hang een krop, sla of een appel op aan een touwtje. Zorg dat die net iets hoger hangt dan dat de kippen groot zijn. Dan moeten ze extra hun best doen, door te springen, om het op te kunnen eten.
  • Vul een speelbal met lekkere snacks. Ook heel leuk om zelf naar te kijken  


Hier kan je vast wel wat leuke tips uit halen en lekker aan de slag voor jouw kippen!


Reacties