Eieren rapen
Glenn
1 min
0

Hoe kan het dat mijn kippen eieren buiten het legnest leggen?

1 min
0

Het lijkt elke dag wel Pasen, want je bent steeds op zoek naar de eieren. Hoe kan het dat mijn kippen eieren buiten het legnest leggen? En hoe los je dat op? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Hoe kan het dat mijn kippen eieren buiten het legnest leggen?


Kippen die buiten vrij kunnen rondscharrelen veranderen hun legplaats regelmatig. Door de hennen goed in de gaten te houden, zie je vanzelf waar de nieuwe plaats is. Je hebt je best gedaan om een mooi legnest voor ze klaarmaken en toch gaan ze ergens anders hun eieren leggen.Het kan zijn dat de legnesten te klein of niet comfortabel genoeg zijn.Eigenlijk zijn ze een beetje verwend. Bij voorkeur leggen kippen hun eieren op een ruime, rustige, donkere plek met ook voldoende privacy.

Er kunnen te weinig plaatsen beschikbaar zijn voor de hennen die eieren leggen.

Als gemiddelde kun je het beste één legnest op drie hennen aanhouden. Het beste is dat deze legnesten gelijk zijn aan elkaar. Dus dezelfde positie, vorm en grootte, anders ontstaat een voorkeur voor het ene nest boven het andere. Het minst fijne legnest wordt dan niet meer gebruikt. Kippen zoeken van het beste plekje uit om hun ei te leggen.


De gemiddelde tijd voor het leggen van een ei bedraagt 1,5 uur.


Het ideale legnest

Je kunt het beste het legnest op een donkere plek plaatsen. Ongeveer 10 tot 40 centimeter van de grond. Het MyCozyNest Kunststof legnest is de perfecte oplossing voor je kippen. Leg onderin het legnest lekkere laag bodembedekking. Probeer de nesten zoveel mogelijk identiek te houden en op dezelfde hoogte te plaatsen. Vervang de bodembedekking in het legnest regelmatig. Het is veel fijner om in een schoon en droog nest een ei te leggen natuurlijk. Zorg ook voor voldoende privacy, zodat de kip op haar gemak het ei kan leggen.

Reacties