Kip in de winter
Glenn
1 min
0

5 tips om je kippen de winter door te helpen

1 min
0


Nu er in de nacht kans is op vorst wil je er natuurlijk voor zorgen dat je kippen er warm bij zitten. Wat kun je voor je kippen doen? Hier 5 tips om je kippen de winter door te helpen!

Zorg voor voldoende voer

Wanneer het kouder wordt gaan kippen meer eten. Zichzelf warm houden kost veel energie en daarom hebben ze meer voer nodig. Zorg er dus voor dat ze voldoende kunnen eten.

Geef ze een extra laagje vet

Dat klinkt misschien een beetje raar, maar als de kippen in de winter iets dikker zijn blijven ze ook makkelijker warm. Geef daarom regelmatig wat (extra) scharrelgraan, hier zitten ook meteen vitamines in en dit zorgt voor dat extra laagje vet.

Voeg wat warmte toe aan het hok

Daarmee bedoel ik niet dat je een warmtebron ophangt. Daarmee maak je het verschil in temperatuur te groot en kunnen de kippen makkelijker ziek worden. Je kunt hooi in het hok leggen om extra warmte vast te houden.

Sommige kippen vinden het fijn om dan lekker tussen het hooi te gaan zitten voor extra warmte.

Zorg dat het drinkwater niet bevriest

Het kan heel makkelijk zijn om te zorgen dat het drinkwater in de nacht niet bevriest. Je kunt de drinkbak naar binnen halen in de avond, in huis komt het niet onder het vriespunt, en in de ochtend weer met vers water buiten zetten. Blijft het overdag ook vriezen? Dan bestaan er verwarmingselementen voor in de drinkbak.

Houd je kippen goed in de gaten

Wanneer het koud is gaat de weerstand vaak omlaag. Het is belangrijk om in de gaten te houden dat de kippen niet ziek worden. Iets wat veel voorkomt in deze periode is verkoudheid of snot. Mocht het gebeuren dat je kippen gaan niezen of rochelen, dan is het fijn om meteen te kunnen beginnen met Con Brio door het drinkwater mengen.

Reacties