Stappenplan om bloedluis bij je kippen te bestrijden en voorkomen
Glenn
2 min
0

Stappenplan om bloedluis bij je kippen te herkennen, bestrijden en voorkomen

2 min
0

De lente is weer begonnen en de temperatuur stijgt weer. Voor ons en je kippen is dit natuurlijk heerlijk, maar bloedluizen worden nu ook actief. Hoe warmer het wordt hoe sneller de bloedluizen zich vermenigvuldigden. We kregen veel vragen wat de beste manier was om dit aan te pakken. Daarom nu een kort stappenplan om bloedluis bij je kippen te herkennen, bestrijden en voorkomen!

Controleer of er bloedluis in het kippenhok of op je kippen zit

Monteer een Bloedluistester set aan beide uiteinden van de zitstokken. Zo kun je makkelijk dagelijks controleren of je last hebt van bloedluis bij je kippen.

Bloedluis bij je kippen gevonden? Bestrijden met het Anti Bloedluis Pakket!

 • Spuit hier Natural Mite Stop op. Dit is 100% natuurlijk, milieuvriendelijk, kan geen resistentie tegen opgebouwd worden en absoluut niet giftig voor je kippen. Dus eieren kunnen gewoon gegeten blijven worden.
 • Spuit 2 keer per dag gedurende 4 weken op alle verstopplekken die je hebt gevonden waar de bloedluis zicht bevindt.
 • Doe 100% natuurlijke Multi Herbal Bloedluis Drinkmix door het drinkwater van je kippen. Dit zorgt ervoor dat het bloed van de bloedluizen stolt en dood zullen gaan. Daarnaast leidt de extra vitamine C tot vermindering van het stresshormoon corticosteron. Hierdoor zijn de kippen minder stress gevoelig.

Je zult merken dat de bloedluis druk snel daalt en je kippen er gezonder uit gaan zien.

Hebben je kippen erg veel last gehad van de bloedluisplaag? Dan kun je ervoor kiezen om Vivace door het drinkwater te doen. Dit zorgt voor een echte boost voor het immuunsysteem en je kippen zullen weer een stuk fitter worden. Let wel op, wanneer je Multi Herbal Bloedluis Drinkmix en Vivace tegelijkertijd aan je kippen wilt geven, dan moet dit in 2 aparte drinkbakken. Wij gebruiken hiervoor altijd een Drinktoren op poten van 1.5L of een Drinknippel van 1L.

Na 4 weken bestrijden van de bloedluizen bij je kippen

 • Haal alle bodembedekking en het nestmateriaal uit je kippenhok.
 • Maak je kippenhok (ook de binnenkant van het dak) en legnesten grondig schoon. Dit kun je doen met Vitalkaline of makkelijk met een sopje met Eucalyptus reiniger
 • Spoel dit allemaal goed na met lauw of warm water
 • Laat het allemaal goed opdrogen
 • Behandel de binnenkant van het hok met witkalk, strijk ook alle kieren en naden goed in.
 • Indien mogelijk, monteer een Anti Bloedluis Kit of monteer weer bloedluistesters aan je zitstokken.


Het kippenhok weer inrichten om bloedluis bij je kippen te voorkomen

 • Gebruik voor de legnesten hooi gemengd met tabakstelen en nestkruiden. Gebruik nooit Stro, hier kunnen bloedluizen zich in verstoppen!
 • Vanaf nu is het belangrijk om elke dag even de bakjes van de Anti Bloedluis Kit of de Bloedluistesters te controleren.

Natural Mite Stop werkt niet alleen tegen bloedluis bij je kippen

Een van de grote voordelen van Natural Mite Stop is dat het niet alleen bloedluizen direct aanpakt. Ook veerluizen, zwarte mijten, alle eitjes, larven en nimfen worden direct ingekapseld en gaan dood.


Weet je niet zeker of de beestjes in je kippenhok bloedluizen zijn?

Kijk dan even hier om alle beestjes die kunnen voorkomen bij kippen >>>


Twijfel je en wil je advies?

Neem dan contact met ons op. We kijken graag met je mee, 7 dagen per week!


Reacties